Interviu cu scriitorul, fotoreporterul și editorul Bogdan Hrib

1.      Ești scriitor sau fotograf? Sau mai degrabă invers? Sau poate mai mult editor? Cum se împacă presa cu literatura?

Cred că sunt autor și fotoreporter. Sau am fost fotoreporter (mă laud: am și un doctorat în fotografia de presă), acum fotografiez de plăcere, din mici interese de autopromovare (adică, pe șleau, îmi pozez cărțile și lansările). Mi-aș dori să fiu doar autor. Nu pot trăi din scris, așa că sunt editor de carte și un pic de profesor. Sper să fiu mai mult profesor. Și mai sper să le pot duce pe toate încă o vreme, nu foarte mult… Repet, până voi ajunge să pot trăi din scris.

2.      La ce lucrezi în prezent?

Simplu. Seria Stelian Munteanu s-a încheiat (temporar) cu Patimile doamnei ministru. Acum lucrez din greu la două volume academice: unul este o parte din teză – Despre fotografia de presă, celălalt un volum rupt din experiență: Marketing editorial. Și, trebuie să recunosc, la două povestiri Crime cu Tony Demetriade, un polițist de cartier (în Titan, București). În zare, departe, se vede și un roman (2018, probabil)… un roman mai… social…

 

A consemnat: Lucian-Vasile Szabo
Un interviu apărut în revista Helion Online #69, februarie 2017.